Chondroitine en artrose

Chondroitine en artrose

Jong en oud hebben ermee te kampen; gewrichtsproblemen. Het kan voorkomen bij verschillende leeftijdsgroepen, of je nou in de groeifase van je leven zit of in je late volwassenheid. Gewrichtsproblemen komen voor door een tekort aan chondroitine of glucosamine. Het tekort aan chondroitine in het kraakbeen zorgt voor een pijnlijk gevoel in de gewrichten, ook wel artrose genoemd. Een nadeel is dat het tegengaan van de lichamelijke klachten afhangt van de mate waarin het lichaam chondroitine aanmaakt, dat verschilt per persoon. Vaak maakt je lichaam op oudere leeftijd minder aan dan nodig, maar geen paniek; je kunt ook chondroitine kopen om herstel aan te gaan.

Wat is chondroitine?

Chondroitine is een bouwstof die in het lichaam voornamelijk voorkomt in het bindweefsel, het kraakbeen, de pezen en de huid. Dit stofje maakt het lichaam zelf aan en heeft als voornamelijk taak de bescherming van het kraakbeen. Chondroitine houdt water vast in gewrichtskraakbeen en dat zorgt ervoor dat het kraakbeen harde schokken dempt. Ook belangrijk is de groei van nieuw kraakbeen dat met dank aan chondroitine wordt gerealiseerd.

Chondroitine of chondroitine sulfaat

Chondroitine of chondroitinesulfaat is hetzelfde. In de volksmond wordt vaak gebruik gemaakt van de korte benaming, chondroitine, maar als je bijvoorbeeld een huisarts of apotheker raadpleegt zul je de officiƫle medische benaming meestal horen.

Chondroitine voor dieren

Niet alleen mensen lijden aan gewrichtspijn, dieren hebben er ook last van. Gelukkig zijn er voor dieren ook pillen, druppels of vaccinaties aan te schaffen die je als eigenaar/houder makkelijk kunt geven. Een ander voordeel is dat je overal terecht kunt voor chondroitine voor dieren, dus online, maar ook bij de meeste drogisterijen is het verkrijgbaar zonder voorgeschreven recept.


Reageren is niet mogelijk.